Orvosi coaching: miért?

Megelőzés, korai-, non-invazív beavatkozás, kevesebb gyógyszer-felhasználás, rövidebb gyógytartam, növekvő terápiás eredményesség, javuló orvos-páciens kapcsolat – ezek köthetők össze a coaching módszereknek az orvoslásban történő felhasználásával.

Már az orvos és a páciens közötti javuló kommunikáció terápiás eredményessége is mérhető az egyértelmű kutatási eredmények szerint. A coaching alkalmazása azonban nem csupán javuló kommunikációt jelent, hanem eszközeivel, az elme és a psyche bevonásával segíti a páciens gyorsabb,  tökéletesebb és tartósabb gyógyulását.

A coaching ugyanakkor nem csak az orvos-páciens közötti együttműködés javításában alkalmazható sikeresen, hanem az egészségügyi intézményeken belüli kommunikáció és együttműködés javításában, a konfliktusok megoldásában, és a változásokhoz történő reziliens (rugalmas) alkalmazkodás elősegítésében is.

Végül, de nem utolsó sorban a képzés során tanultak alkalmazása hozzásegíti az orvost a munka és a magánélet közötti egyensúly fenntartásához, a testi- lelki-, szellemi jóllét növeléséhez, és a kiégés elkerüléséhez a privát életben is.